Je baby’s ontwikkeling: week 31

Je baby’s ontwikkeling: week 31

Misschien kan je kindje zich inmiddels optrekken en zelfs eventjes blijven staan. Sowieso vindt hij het zalig om te ‘staan’ wannneer je hem op schoot hebt en hem vasthoudt aan zijn handjes. Ook hobbelen op schoot vindt je baby rond deze leeftijd prachtig!

Je baby & veiligheid

Rollen, optrekken, voortslepen of kruipen; je baby wordt steeds mobieler. Tijd dus om eventjes een extra veiligheidscheck in huis te doen. Maar waarop moet je allemaal letten?

  • Bescherm je baby tegen een hoge val. Stevige traphekjes zijn onmisbaar, zowel boven als onderaan de trap.
  • Let op dingen waaraan je kindje zich kan optrekken. Nu je baby zich gaat optrekken aan meubels of objecten, kan hij snel vallen. Let vooral op stoelen, tafelkleden, gordijnen en laden. Haal ze weg of bevestig ze zo dat ze geen gevaar kunnen vormen voor je kleine kapoen!
  • Kijk uit met scherpe randjes. Je baby let niet op gevaren wanneer hij zich optrekt om de wereld beter te bekijken. Zorg dat scherpe hoeken en randen van o.a kasten, tafels en vensterbanken afgeschermd worden.
  • Zet giftige stoffen achter slot en grendel. Spulletjes oppakken en vasthouden gaat steeds gemakkelijker op deze leeftijd, dus plaats giftige spullen buiten bereik van kinderhandjes.
  • Houd kleine voorwerpen uit zijn buurt. Eén van de favoriete hobby's van kleine kindjes is het in zijn mond stoppen van allerlei spulletjes. Maar pas op, want hoe kleiner het voorwerp hoe gemakkelijker het doorgeslikt kan worden!

Verlatingsangst

Je baby kan rond deze tijd last krijgen van verlatingsangst wanneer je de kamer uitloopt. Dat is natuurlijk lief, maar ook lastig, je krijgt wellicht soms het gevoel dat je niet meer eventjes naar een andere kamer in huis kunt lopen. Je kind meenemen naar eender welke ruimte in huis is een optie, maar is het slim? Je kindje moet immers leren om zelfstandig te zijn en door hem continu bij je te houden maak je dit moeilijker. Voor je goed en wel doorhebt, slaapt hij ook bij jullie in bed, dus denk hier zeker even goed over na!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×