Je baby’s ontwikkeling: week 30

Je baby’s ontwikkeling: week 30

De motorische vaardigheden van je kindje ontwikkelen zich snel. Weet je nog dat hij of zij eerst niet eens zelf speelgoed kon vasthouden? Nu kan hij zelfs met één hand iets vasthouden, terwijl de andere gebruikt wordt om op onderzoek uit te gaan.

Het geheugen van je baby

Het geheugen van je baby wordt steeds beter. Eerst hon hij amper dingen onthouden, nu is dat ongeveer 2 weken lang! Stilletjes aan begint een kindje daardoor ook conclusies te trekken over voorwerpen, situaties en gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed dat geluidjes maakt van zodra je een knopje indrukt. Je baby probeert het één keer en zal vervolgens fanatiek op het knopje blijven drukken, omdat hij weet dat er geluid uit komt!

Zelf tussendoortjes eten

Je baby raakt langzaam gewend aan het eten van vast voedsel en zal zelf ook steeds meer willen gaan eten. Hij zal bijvoorbeeld een lepel van je afpakken of iets van je bord pikken. Om die zelfstandigheid te belonen, kun je finger food op zijn stoel neer te leggen, zoals kleine stukjes banaan of broccoli. Let wel op met het eten dat je hem geeft, want hij heeft tenslotte nog niet zoveel tanden. Begin daarom met zacht, makkelijk verteerbaar eten en zorg dat hij rechtop zit als hij eet om te voorkomen dat hij zich verslikt.

Wist je dat...

Tandjes bij elke baby op verschillende momenten doorkomen? Wellicht heeft jouw baby al een paar maanden terug zijn eerste tandje gekregen of komt de eerste er pas aan wanneer hij een jaar oud is. De afstand van de melktandjes zegt overigens nog niets over een recht of scheef gebit.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×