Je baby’s ontwikkeling: week 3

Je baby’s ontwikkeling: week 3

Je baby's ongecontroleerde bewegingen worden minder, hij krijgt zijn spieren steeds beter onder controle. Ook kan hij vanaf nu gaan proberen om zijn hoofdje omhoog te doen, terwijl hij op zijn buik ligt. Misschien is het hem aan het einde van de week wel gelukt! Met een beetje geluk kan hij dan ook al zijn hoofdje van links naar rechts draaien.

Slaaptekort?

Na de afgelopen hectische weken ben je waarschijnlijk uitgeput. Schaam je niet, dit heeft iedere jonge mama! Het slaaptekort breekt je uiteindelijk op, dus zorg goed voor jezelf. Probeer wanneer je kunt wat te slapen of te rusten. Het makkelijkste is om dit te doen terwijl je baby ook slaapt.

Moeilijke periode

Probeer positief te blijven als je moet wennen aan je nieuwe leven als mama. Het helpt om met andere ouders te praten. Bespreek hoe zij deze periode hebben doorstaan. Zij kunnen je vast tips geven hoe je met vermoeidheid kunt omgaan. Als je al moe bent, is het moeilijker om je baby te horen wenen. Soms lijkt het wel of het wenen nooit stopt, maar houd in gedachten dat ook dit maar een fase is.

Handige slaaptrucjes

Er zijn manieren om je kindje (rapper) in spaal te krijgen. Vaak helpen geluidjes; denk aan slaapliedjes uit een muziekmobiel, of kan het monotone geluid van een vaatwasmachine ook helpen. Daarnaast kan beweging ook goed doen, bijvoorbeeld door je kindje te dragen of te wiegen tot hij in slaap valt of inbakeren. Probeer uit wat het beste bij je kind werkt.

Wist je dat...

Het stukje navel dat aan je baby's buik zit nadat de navelstreng is afgeklemd, er meestal na een dag of 10 er vanzelf vanaf valt? Dit kan soms ook tot 3 weken duren, belangrijk is dat het er zelf afvalt zodat er een proper naveltje tevoorschijn komt.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×