Je baby’s ontwikkeling: week 29

Je baby’s ontwikkeling: week 29

De dagen waarop je baby rustig in zijn box (speelpark) lag zijn voorgoed voorbij. Vanaf nu wordt je baby nieuwsgieriger en mobieler. Ook leert hij steeds beter te communiceren en kan hij zomaar binnenkort zijn eerste woordje zeggen!

Je baby & kruipen

Je baby doet niets liever dan bewegen en dat gaat hij alleen nog maar meer doen. Hij kan zich waarschijnlijk al vanuit een liggende positie opdrukken naar een zitpositie, en voor je het weet kruipt of tijgert je kindje de kamer door. Sommige kindjes kruipen niet, maar slepen zichzelf doorheen de kamer. Kruipt je baby nog helemaal niet? Geen zorgen! Elk kindje ontwikkelt zich weer anders. Zolang je baby wel interesse toont voor enige manier van bewegen, is er niets aan de hand.

Grenzen verkennen

Speelgoed is niet om mee te gooien en haren zijn niet om aan te trekken, klinkt dit bekend? Dit is de leeftijd waarop je kind steeds meer zijn grenzen gaat verkennen. Hij zal rebels worden in de meest simpele handelingen, gewoon om te zien hoe ver hij kan gaan. Het betekent niet dat je baby ongehoorzaam is, want het hoort bij deze nieuwsgierige leeftijd. De les lezen aan je baby heeft in deze fase totaal geen zin, het is beter om afleiding aan te bieden wanneer een dergelijke situatie zich voordoet.

Wist je dat...

Je best eens aan jezelf mag denken? Maak tijd om jezelf eens te verwennen met een ontspannende massage of een heet bad. Even helemaal niks, zet jezelf gerust eens op plaats nummer 1!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×