Je baby’s ontwikkeling: week 28

Je baby’s ontwikkeling: week 28

Knuffels en speelgoed zijn favoriet bij je kindje. Rond deze tijd kan het zelfs zo zijn dat hij een favoriet krijgt. Voor je het weet, sleep je zijn lievelingsknuffeltje overal mee naartoe. Zijn speeltje hoort nu bij hem. Dat je kind zich aan iets hecht, betekent dat hij weer iets onafhankelijker wordt.

Je baby stimuleren

Het stimuleren van je baby is belangrijk nu hij zo aan het groeien is. Het beste is om speelgoed aan te bieden dat bij zijn leeftijd past. Op dit moment vindt je baby vooral speeltjes leuk die geluid maken of die visueel interessant zijn (bijvoorbeeld met felle kleurtjes). Ook kun je samen kiekeboe spelen, liedjes zingen of kietelen! Een andere favoriete bezigheid bij baby’s van zes maanden oud, is het langzaam herhalen van klanken of woorden. Zo kan je kindje alles rustig tot zich opnemen voor de tijd die komen gaat en hij straks zelf zal gaan praten.

Angst voor vreemden

Vanaf het moment dat je baby 6 maanden oud is, is het normaal dat hij wat angstiger wordt voor ‘vreemde’ mensen. Op dit moment herkent hij namelijk het verschil tussen bekend en onbekend. Een goede manier om je kindje aan nieuwe mensen te laten wennen, is door hem vast te houden en te vertellen wie hij ontmoet. Je baby begrijpt je weliswaar nog niet goed, maar voelt aan wat je van de persoon vindt en dat stelt hem gerust. Dwing je kindje niet om bij iemand op schoot te gaan zitten als hij dit niet wil, bekijk tot waar hij of zij het contact fijn vindt.

Wist je dat...

Jouw baby een zeer gevoelig huidje heeft? Het is belangrijk om deze goed te verzorgen en niet te heet te wassen.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×