Je baby’s ontwikkeling: week 27

Je baby’s ontwikkeling: week 27

Als mama draait je wereld grotendeels om je kindje, maar vergeet niet om goed voor jezelf te blijven zorgen. Eet gezond en neem af en toe eens tijd voor jezelf. Een half uurtje in bad of een goed boek lezen kan al wonderen doen om even bij te komen!

Je baby & kwaaltjes

Er verschijnen steeds meer volwassenen en andere kinderen in je baby's leven. Heel tof, maar veel contact met andere mensen betekent ook kwaaltjes die op de loer liggen. Je baby heeft nog niet zo’n sterk immuunsysteem en is daardoor vatbaar voor ziektes als mazelen of windpokken. Daarnaast komen kwaaltjes als darmkrampjes, ontstoken oogjes of eczeem regelmatig voor.

Smaken leren kennen

Je kindje leert steeds meer smaken (her)kennen nu je een start hebt gemaakt met de introductie van vast voedsel. Probeer eens iedere vier, vijf dagen iets nieuws. Begin bijvoorbeeld met worteltjes en daarna groene groentes. Het geeft niet als hij het niet helemaal op eet, proeven is ook belangrijk. Op deze leeftijd kun je je kind nog veel groentjes leren eten. Geef je kindje de tijd om het eten in zijn mond te kunnen voelen, te proeven en tekunnen doorslikken.

Wist je dat...

Oorinfecties regelmatig voorkomen bij baby's? Je mag bijna van geluk spreken als jouw kindje dit nog niet heeft opgelopen!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×