Je baby’s ontwikkeling: week 26

Je baby’s ontwikkeling: week 26

Nu je kindje steeds mobieler wordt, is het fijn om voor comfortabele kledij te kiezen. Op deze manier kan hij lekker rollen en bewegen, zonder dat zijn kleding in de weg zit. Kies bijvoorbeeld voor losse en luchtige kledij van stretchkatoen, zonder veel knoopjes waaraan hij kan blijven haken.

Je baby & slapen

Je kindje zou nu ongeveer 11 uur achter elkaar moeten kunnen doorslapen. Helaas komt het voor dat baby’s alsnog 2 of 3 keer per nacht wakker worden en hard beginnen te wenen. Het lijkt wel of hij honger heeft en niet zonder zijn mama kan inslapen. Dit zou kunnen komen doordat hij begonnen is met vaste voeding of omdat hij de troost en gezelligheid van de nachtvoedingen met mama mist.

Wennen aan het alleen slapen

Wanneer je baby 's nachts moet wennen aan het lange slapen zonder zijn mama, kun je ervoor kiezen om je baby te laten 'uitwenen' zodat hij went aan het alleen zijn. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je baby overstuur raakt, maar veel baby's huilen eventjes voordat ze in slaap vallen. En je baby went er zo aan, dat wenen (of schreeuwen) niet altijd helpt om aandacht te vragen. Het is natuurlijk aan jou of je je hier prettig bij voelt. Hieronder vind je enkele tips om je baby te laten doorslapen:

  • Zorg dat hij zijn buikje vol heeft. Geef je kind nog een flesje of borstvoeding voor het slapengaan, zodat hij niet wakker wordt van de honger.
  • Maak meer lichamelijk contact wanneer je kindje wakker is. Houd je baby langer vast, knuffel en speel wat meer. Dit helpt hem (en jou) de nachtelijke ontmoetingen los te laten.
  • Help hem zichzelf te troosten. Laat je baby zien dat hij met een knuffeltje kan kroelen of op zijn vingertjes kan zuigen. Zuigen geeft troost aan een baby.
  • Wees consequent. Probeer je baby langzaam maar vastbesloten los te maken van jouw gezelschap. Wens je bijvoorbeeld niet langer dan 10 minuutjes troost te bieden, doe dit dan ook niet langer en ga niet overstag door zijn geween.

Wist je dat...

Het logisch is als je je baby af en toe vergelijkt met andere kindjes? Trek het je niet teveel aan wanneer jouw baby 'achterloopt' op anderen. Zeker in deze maanden zijn de ontwikkelingsverschillen groot tussen baby's. Geen zorgen, ieder kind leert in zijn eigen tempo!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×