Je baby’s ontwikkeling: week 25

Je baby’s ontwikkeling: week 25

Je kind is inmiddels niet meer dat kleine, pasgeboren baby’tje, maar een actief en snelgroeiend kindje. De komende tijd zal je zien dat je baby leert om op zijn handen en knieën te gaan zitten en zich misschien al aan de salontafel probeert op te trekken.

Je baby & vast voedsel

Nu je baby een half jaar oud is, kun je gaan starten met het geven van vast voedsel. Hierbij komen veel keuzes kijken. Kies je bijvoorbeeld voor een potje of zelfgemaakt papje? En waar kun je dan het beste mee beginnen? Veel kinderartsen raden aan om met 1 ingrediënt te beginnen, bijvoorbeeld worteltjes. Zo kan je kindje hieraan wennen en leer je gelijk wat hij wel en niet lekker vindt.  

Links- of rechtshandig?

Voordat je baby geboren was, was in zijn DNA al vastgelegd of hij links- of rechtshandig is. Je zult merken dat je kindje in deze maand een voorkeur ontwikkelt voor een bepaalde hand waarmee hij voorwerpen oppakt en bekijkt. Als dit zijn rechterhand is, betekent het niet dat hij ook rechtshandig is. Deze voorkeur kan ook nog veranderen. Als je baby twee of drie jaar oud is, kun je pas echt zien of hij links- of rechtshandig is.

Wist je dat...

Je baby's kaka verandert wanneer je begint met vast voedsel? Hij zal steeds ergere stinkpampers en grotere drolletjes krijgen. Kortom: zijn kaka begint langzaam op die van jou te lijken. Fijn hé?!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×