Je baby’s ontwikkeling: week 24

Je baby’s ontwikkeling: week 24

De smaak van je baby verandert langzaam. Naast zijn fruit- of groentepap en moedermelk, is het straks tijd voor hem om vast voedsel uit te gaan proberen. Experts raden aan te wachten tot je baby 6 maanden oud is. Dan kan zijn spijsvertering het vaste voedsel namelijk pas goed gaan verteren.

Uit een beker drinken

Rond deze tijd is je baby er fysiek klaar voor om uit een bekertje te drinken. Begin wel met een normale beker en geen anti-lekbeker want hij zal nog moeite hebben om het drinken uit de beker te zuigen. Veel baby's moeten wennen aan de beker en misschien wil je baby het niet eens proberen. Laat hem dan weer uit zijn flesje drinken en probeer het een paar weken later opnieuw.

Stoppen met borstvoeding

Geef je borstvoeding? Experts raden aan om dit minimaal het eerste half jaar van je baby's leven te geven. Rond deze tijd denk je er dus misschien aan om te stoppen vanwege werk of andere redenen. De minste frustraties krijg je als je jouw baby langzaam laat wennen aan de fles. Verminder het aantal voedingen gelijkmatig en laat je kindje wennen aan flesjesvoeding. Soms is dat moeilijk omdat borstvoeding zoet is en je kindje daarom de fles weigert. Blijf proberen, je baby neemt de melk snel genoeg aan.

Wist je dat...

Je je baby kunt leren om in zijn handjes te klappen? Maak er een leuk spelletje van met een liedje en klapgebaren. Als je je kindje tegenover je zet, gaat hij je misschien wel nadoen!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×