Je baby’s ontwikkeling: week 21

Je baby’s ontwikkeling: week 21

Vanaf nu wordt je kindje alleen maar zelfstandiger. Hij heeft door dat hij ook zelf kan bewegen en zal binnenkort de kamer door gaan tijgeren. 

Je baby & rechtop zitten

Elke dag worden de spieren van je kindje sterker en dat ismerkbaar. Na al zijn getrap en gerol kan hij nu misschien wel eventjes zonder hulp overeind blijven zitten. Het duurt niet lang meer voordat hij er vandoor kruipt.

Het belang van stimuleren

Om je kindje sneller vaardigheden, zoals rechtop zitten, te leren is stimuleren belangrijk. Bijvoorbeeld door zijn benen in een V-vorm te zetten wanneer hij zit. Dit maakt het gemakkelijker voor hem om zijn balans te vinden en te houden. Heb je het idee dat hij klaar is om echt te blijven zitten? Leg dan een speeltje voor zijn neus neer en vergeet niet kussens om hem heen te leggen, voor het geval hij toch omvalt.

Omgaan met eenkennigheid

De band tussen jou en je baby is enorm sterk. Maar het is belangrijk om te zorgen dat je kindje ook genoeg met anderen in contact komt. Dit is namelijk een leeftijd waarop je baby last kan krijgen van eenkennigheid. Begin bijvoorbeeld eens met een familielid of vriend die jouw baby vasthoudt terwijl jij gewoon in de kamer bent. Loop vervolgens kort weg en bouw zo de afstand keer na keer tussen jullie verder uit. Natuurlijk wel tot het punt dat je baby zich er prettig bij voelt. 

Wist je dat...

Eigenlijk elk kindje wel door een fase van eenkennigheid gaat? Dit is heel normaal en hoort bij het hechtingsproces van je kind.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×