Je baby’s ontwikkeling: week 20

Je baby’s ontwikkeling: week 20

Wat vliegt de tijd! Je baby heeft zich deze afgelopen maanden enorm ontwikkeld. Je hebt zijn eerste lach meegemaakt, gezien hoe hij naar speeltjes ging grijpen, ging brabbelen, hoe hij zich omrolde, je leerde herkennen en zijn lichaam steeds verder onder controle kreeg. Kortom: je hebt een klein mensje al groot zien worden!

Je baby & grijpreflex

Moeilijk te geloven, maar waar je kindje eerst nog moeite had met dingen vastpakken, kan hij er nu geen genoeg van krijgen. Alles wat binnen handbereik ligt, wordt opgepakt. Hang een mobieltje boven de speelbox op met gekleurde speeltjes waarnaar hij kan grijpen, zo oefent hij met zijn handen en vingers gebruiken. Als het goed is, gebruikt hij nu allebei zijn handjes om ernaar te grijpen. Dit gebaar maakt hij nu ook als hij opgepakt wil worden of honger heeft.

Je seksleven oppeppen

Seks staat bij ouders logischerwijs vaak niet bovenaan het 'to-do' lijstje. Probeer er toch tijd en aandacht voor te maken. Zorg dat je flirt met je partner, zo herinner je dat je meer dan ouders bent. Plan een date om samen naar uit te kijken. Je hoeft niet eens per se samen de deur uit. Neem bijvoorbeeld samen een douche of eet gezellig een hapje.

Wist je dat...

Je geluk hebt als je baby al kusjes en knuffels wilt geven? Je hebt meer kans dat hij zijn liefde uit door zijn armen in de lucht te steken om opgepakt te worden.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×