Je baby’s ontwikkeling: week 18

Je baby’s ontwikkeling: week 18

Wenen blijft je baby's eerste communicatiemiddel, maar hij krijgt ook gevoel voor humor. Hij lacht om spelletjes zoals kiekeboe of speeltjes die op hem af komen. Dat gelach is natuurlijk zalig in vergelijking tot wenen en schreeuwen. Stimuleer het zoveel mogelijk door gekke bekken te trekken en (vreemde) geluidjes te maken.

De eerste keer alleen op pad

Je baby achterlaten bij familie of een babysit is best spannend. Vind je het moeilijk? Probeer alle zorgen van je af te zetten, het is alleen maar goed om er even tussenuit te gaan. Je moet jezelf af en toe opladen en je baby leert zo socialer te zijn.

Dingen in z'n mond stoppen

Hoppa, daar gaat weer wat in zijn mondje. Herkenbaar? Je baby stopt graag voorwerpen in zijn mond. Dit komt doordat hij zijn handen en vingers nog niet goed genoeg kan gebruiken om dingen te ontdekken, maar hij wel controle heeft over zijn mond en tong. Pas wanneer je baby ongeveer 7 tot 9 maanden oud is, kan hij voorwerpen steeds meer met zijn handen onderzoeken.

Wist je dat... Op vakantie gaan met je baby totaal anders is dan alleen met je lief? Je kunt het beste een lijstje maken met wat je allemaal mee moet nemen en een kindvriendelijke locatie kiezen. Er bestaan zelfs speciale gezinsvakanties!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×