Je baby’s ontwikkeling: week 17

Je baby’s ontwikkeling: week 17

Tegen deze tijd is bewegen de favoriete bezigheid van je baby. Ook ontdekt je baby steeds meer zijn handjes en voetjes, die voor veel speelplezier zorgen!

Je baby & zichzelf vermaken

Spelen is nog steeds je baby's grootste hobby, maar vanaf nu heeft hij jou daar niet meer per se bij nodig. De ontdekking van je baby's handjes en voetjes houdt hem namelijk constant bezig en je zult hem er dan ook vaak minutenlang mee zien spelen. Je baby houdt van herhaling wanneer hij speelt, zo leert hij wat het gevolg is van zijn actie. Je zult ook zien dat je baby langere periodes stil is terwijl hij zichzelf vermaakt.

Supermama spelen

Mama zijn is niet altijd even gemakkelijk en je krijgt jammer genoeg geen handleiding bij de geboorte mee. Veel mama's proberen alles te combineren; werk, het huishouden, een spannend seksleven, hun partner, vriendinnen en familie. Als nieuwe mama is dit gewoonweg niet allemaal haalbaar!

Stel haalbare doelen

Laat het idee los dat het huis elke week blinkend en proper moet zijn en neem genoegen met het feit dat je de was hebt gedaan. Doe wat je kunt, de rest komt later wel. Zie je het niet meer zitten? Praat dan met je partner of familie over hoe je zaken beter kunt plannen en wat je kunt loslaten aan organisatorische en huishoudelijke taken.

Wist je dat... Volwassenen automatisch op een 'kinderlijke' manier tegen hun baby praten? Dat gebeurt niet zomaar. Het hogere stemgebruik, de kortere zinnetjes, herhalingen en makkelijke woorden vangen de aandacht van een kindje en helpt hem bij het leren van de taal.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×