Je baby’s ontwikkeling: week 16

Je baby’s ontwikkeling: week 16

De maag van je baby is in de afgelopen 4 maanden behoorlijk gegroeid. Hierdoor hoef je je kindje niet meer zo vaak te voeden, nog maar 4 of 5 keer per dag. Het kan zijn dat je baby tijdens het voeden afgeleid wordt door gebeurtenissen om zich heen. Probeer daarom je kindje altijd op een rustige plek te voeden.

Vaste voeding?

Kun je je baby nu het beste met 4 maanden of met 6 maanden laten kennismaken met vaste voeding? Volgens experts heeft je baby dit pas met 6 maanden nodig. Je baby heeft dan minder kans op een infectie omdat zijn spijsvertering en darmen volgroeid zijn. Ook is zijn immuunsysteem sterker. Je kunt natuurlijk wel een fruitpapje geven als je kindje hier behoefte aan heeft.

Je baby & spelen

Nu je baby 4 maanden is, kan hij zijn hoofdje omhoog houden en leert hij zijn lichaam verder te bewegen en te controleren. Fijn dus om spelletjes met je baby te doen die zijn ontwikkeling nog verder stimuleren!

1) Achtbaan spelen

Traint: spieren en motorieke ontwikkeling
Nodig: strandbal of fitnessbal

Houd je baby stevig vast bij zijn ribbenkast. Gebruik hiervoor allebei je handen en leg hem met zijn buik op de strandbal. Rol hem van voor naar achter en van links naar rechts. Je baby zal de beweging zalig vinden en zo train je tegelijkertijd zijn spieren en motorieke ontwikkeling.

2) Kiekeboe

Traint: bewustzijn van actie & gevolg en het feit dat je er nog bent ook al ziet je kindje jou niet.
Nodig: iets om achter te verschuilen

Zet je kindje in zijn kinderstoel of autostoeltje. Buk voorover zodat je kind je niet kan zien en kom dan weer overeind met een grote glimlach op je gezicht of een verrast gezicht. Dit kun je herhalen met een aantal verschillende uitdrukkingen en plekken waar je weer te voorschijn komt. Probeer het ook eens gewoon in een deuropening als je baby het niet verwacht. Hij zal het fantastisch vinden!

Wist je dat... De Rapley methode behoorlijk populair is in België en Nederland? Bij deze methode geef je je kind als hij klaar is voor vaste voeding geen prakjes, maar normale stukken eten. Zo leert hij zelf texturen en smaken herkennen.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×