Je baby’s ontwikkeling: week 15

Je baby’s ontwikkeling: week 15

Leg je baby af en toe op zijn buikje, zodat hij zijn hoofd omhoog moet houden. Deze beweging helpen zijn spieren sterker te maken zodat hij zich straks kan omdraaien. Mocht hij dit ineens doen, moedig hem dan aan met gelach en geklap. Je baby zal het immers zelf een beetje eng vinden dat hij zomaar is omgerold.

Je baby & papa

De band tussen je baby en zijn vader is natuurlijk zeer belangrijk. Vergeet daarom niet om je partner af en toe wat tijd alleen met jullie kindje te geven om aan deze band te werken. Vooral wanneer jij de meeste tijd met jullie baby doorbrengt, is het logisch dat je gelijk opspringt wanneer je baby begint te huilen. Maar geef je partner ook de ruimte om zijn deel van de zorg op zich te nemen. Ook fijn voor jou als hij de baby een schone pamper aangeeft, een flesje geeft of gaat wandelen met de baby!

Het eerste ledikantje

Als je baby zijn wiegje is ontgroeid, is het tijd om te gaan switchen naar een ledikant. Veiligheid is hierbij heel belangrijk. Zo mogen de spijlen niet te ver uiteen staan en dient het matrasje goed te passen (let op kiertjes of gaten waarin je baby kan komen vast te zitten). Het kan zijn dat je baby eventjes moet wennen aan al die ruimte om zich heen. Je kunt dit proberen op te lossen door het bedje 'kort op te maken'. Oftwel, je laat het lakentje en/of dekentje enkel tot de helft van het ledikantje komen. Zo kan je baby zich ook niet makkelijk onder de dekens woelen.

Wist je dat... Veel ouders aan 'diensten' doen? Wanneer je kindje vroeg wakker is, kun je afspreken dat mama op zaterdag vroeg opstaat. Zo heb je quality time met je kind en gun je tegelijkertijd je partner wat extra slaap. Terwijl het op zondag dan weer tijd is voor papa om een paar uurtjes extra te kunnen uitslapen!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×