Je baby’s ontwikkeling: week 14

Je baby’s ontwikkeling: week 14

Je baby begint langzaamaan door te krijgen dat mensen reageren op zijn gedrag. Hij leert emoties te herkennen en kan daardoor reageren wanneer er gelachen of geweend wordt, terwijl hij zelf nog niet goed snapt wat die emoties inhouden. Vanaf nu kan je kindje ook gehecht geraken aan bepaalde speeltjes en verdrietig worden als hij deze kwijt is. 

Spiegelbeeld

Nu je baby veel heeft geleerd, kijkt hij vrolijk om zich heen. Hij wordt steeds nieuwsgieriger naar wat er allemaal in de wereld om hem heen gebeurt. Het is grappig om te zien hoe je baby op zijn spiegelbeeld reageert wanneer je hem voor de spiegel zet. Hij snapt dan nog niet dat hij naar zichzelf kijkt, maar vindt het wel enorm interessant om zijn spiegelbeeld te zien lachen of bewegen. Dat levert weer een grappig schouwspel voor jou op!

Je baby & veiligheid

Als het op je baby’s speelgoed aankomt kun je niet genoeg op veiligheid letten. Alles gaat in het modnje, bekijk daarom op voorhand altijd hoe veilig en gezond de speeltjes zijn waarmee je kindje speelt. Speeltjes voor kleine baby’s worden al zorgvuldig gecheckt, maar vanaf 3 of 4 maanden oud kan speelgoed soms onveilig zijn.

EHBO-kit

Om de veiligheid van je baby in huis te verhogen is het ook slim om alvast een goede EHBO-kit samen te stellen. Voor je het weet kruipt je baby in het rond en kan hij zich bezeren. Je wilt op zo’n moment natuurlijk niet op zoek moeten gaan naar pleisters. Informeer bij je apotheker waaruit een goede EHBO-kit zou moet bestaan.

Wist je dat...

De vlekjes op je baby's huid waarschijnlijk nog weggaan? Deze zogenaamde geboortevlekken zijn vaak tijdelijk. 

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×