Je baby’s ontwikkeling: week 10

Je baby’s ontwikkeling: week 10

Al vanaf zijn geboorte houdt je kind ervan om aangeraakt te worden. Door dit te doen stimuleer je zijn groei en ontwikkeling. Ook kan een aanraking hem troost bieden en wordt jullie band sterker. Verschillende stofjes als wol, satijn of een knuffelbeestje over je baby's huid wrijven stimuleert hem.

Je baby & spelen

Vanaf nu kan je baby steeds meer interesse krijgen in speelgoed. Voordat je allerlei duur speelgoed koopt, is het handig om te weten dat hij waarschijnlijk het speelgoed met heldere kleuren, beweging en geluid het leukste gaat vinden. Als mama wil je natuurlijk veiligheid voorop hebben staan, ook wanneer je baby gaat spelen. Let er daarom op dat je niets koopt wat hij zou kunnen doorslikken. Kijk ook uit dat het speelgoed niet kan splinteren, niet kan afbreken en geen scherpe randjes heeft.

De eerste keer omrollen

Het kan zomaar zijn dat je baby zich binnenkort voor het eerst omrolt! Laat vanaf nu je baby dus niet alleen bij oppervlakken waar hij zich pijn kan doen, mocht hij ineens besluiten om een poging te wagen. Je kunt je kind wat oefenruimte geven door hem op zijn buik op een doek op de grond te leggen. Het liefst naakt of met weinig kleertjes aan, voor de bewegingsvrijheid. Zo kan hij zijn lichaam goed leren kennen en zijn spieren sterker maken.

Let op: Rolt jouw baby zich binnen een paar weken nog niet om? Geen probleem, elke baby ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. Weet dat wanneer je kindje op zijn buik ligt en zich probeert af te zetten met zijn beentjes, het niet lang meer zal duren voordat hij zich echt zal omrollen.

Wist je dat...

Je nu al kunt zien wat voor slaper je baby is? Als hij graag 's nachts wakker is, een vrolijke baby is in de ochtend of juist lang aan een stuk doorslaapt, is dit waarschijnlijk zijn ritme voor de rest van zijn jeugd!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×