Je baby’s ontwikkeling: week 1

Je baby’s ontwikkeling: week 1

Proficiat! Je baby is na het lange wachten nu eindelijk geboren. De eerste week zit vol nieuwe, spannende ervaringen, zoals je kindje te voeden. Gebruik deze week om aan elkaar te wennen en om je baby te laten kennismaken met de wereld.

Ontwikkeling van je baby
Je baby beweegt nu nog ongecontroleerd en wild. In het verloop van de eerste maand zul je merken dat hij zijn bewegingen steeds meer onder controle krijgt. Ook de ademhaling van je kind is grappig om in de gaten te houden. Je baby ademt namelijk in een vast patroon. Dit kan diep en rustig zijn of licht en snel. Geen zorgen wanneer je baby veel geluidjes maakt de eerste week tijdens het ademen, hij moet nog even wennen aan de lucht en ruimte om zich heen.

Het voeden van je baby
Wanneer je besloten hebt om borstvoeding te geven, is het normaal dat je hieraan moet wennen. Borstvoeding geven gaat niet vanzelf, je baby en jij hebben even nodig om een succesvol ritme te ontwikkelen. Veel mama's vragen zich af of hun kindje wel genoeg melk binnen krijgt, zeker als hij vaak gevoed wil worden. Gemiddeld hebben pasgeboren baby's 6 tot 8 voedingen per dag nodig. Als je twijfelt of vragen hebt over je borstvoeding, vraag het dan gerust na.

Heb je je al verdiept in de verschillende borstkolven? Wij tippen graag de BtoB borstkolf van Difrax. Deze kolf is stil, handsfree, effectief en onopvallend. Bekijk de BtoB borstkolf »

Flesjesvoeding
Wist je van tevoren al dat flesvoeding voor jou de beste optie was? Let dan goed op welke voeding bij jouw baby past en probeer deze minimaal twee weken uit. Dan pas kun je goed resultaat zien. Als je niet goed weet welke voeding je moet gebruiken, kun je altijd overleggen met de verpleegkundigen bij Kind & Gezin, zij kunnen je hierin adviseren.


Wist je dat... De verhoudingen van je baby's lichaam nog niet kloppen? Zo zijn de armen en benen naar verhouding erg kort en de schouders en heupen weer smal. Je baby's hoofdje is naar verhouding het grootst. Zelfs een kwart van zijn totale lichaamslengte, terwijl dit bij een volwassene een achtste is!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×