Je baby’s ontwikkeling: maand 17

Je baby’s ontwikkeling: maand 17

Dat je kind gehecht is aan zijn knuffeltje of doekje, hoeven we je niet te vertellen. Maar wist je dat hij dit tevens gebruikt als vervanging voor jou? Zo leert hij zelfstandig zijn, maar heeft hij toch nog een veilig knuffeltje voor als hij zich even moe of verdrietig voelt.

Week 1) "Nee, ik wil niet!"

Je kindje heeft een eigen willetje ontwikkeld. Vaak betekent dit een strijd voor jou als mama. In de kinderstoel zitten of weer de buggy in moeten na een dagje speeltuin; het zijn bekende situaties waarbij veel kinderen gaan schreeuwen. Hoe ga je hiermee om? En belangrijker, hoe krijg je je kindje toch in die kinderstoel of buggy? Wij geven je handige tips »

Week 2) Stotteren, is dat normaal?

Nu je kindje al een paar woordjes kan zeggen en dit combineert met aanwijzen, begrijp je hem een stuk beter. Maar misschien merk je wel dat zijn woorden er soms slissend of stotterend uitkomen? Geen zorgen, dit is normaal bij kleine kinderen. Door hun enthousiasme struikelen ze over hun woorden, vaak groeien ze hier vanzelf overheen. Meer over stotteren op deze leeftijd »

Week 3) Omgaan met een gillend kind

Kinderen vinden experimenteren leuk en dus ook met je eigen stem. Hoe hard, hoog of vals kan je eigenlijk gillen? Dit fijne uitprobeersel zorgt ervoor dat jij met klapperende oren op de bank zit. Sommige kinderen gebruiken hun gegil ook als wapen tegen je. Gelukkig zijn er verschillende trucjes om met een gillend kind om te gaan. Bekijk 7 tips tegen een gillende peuter »

Week 4) Televisie kijken

TV kijken, is dit eigenlijk wel verantwoord? En voor hoe lang? En is het ‘slecht’ om je kind voor een beeldbuis te zetten? Experts zijn het erover eens dat kinderen moeten spelen om zich lichamelijk te kunnen ontwikkelen en vaardigheden te kunnen aanleren. Daarom is het advies om je kind hooguit 2 uur per dag televisie mag kijken. Meer over verantwoord tv-kijken »

Wist je dat… de meeste ongelukken met kinderen gebeuren tijdens drukke momenten? Bijvoorbeeld bij het klaarmaken in de ochtend, met feestjes of op vakantie. Dit komt doordat je als ouder dan meer afgeleid bent.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×