Je baby’s ontwikkeling: maand 15

Je baby’s ontwikkeling: maand 15

Je baby leert nu alles zeer snel: lopen, een beetje praten en wellicht zelfs een vork gebruiken tijdens het eten. Het gaat supersnel! Van elk spelletje wat hij speelt en alles wat hij meemaakt, leert je kind. Ook krijgt hij steeds beter door dat hij een individu is, tof he!

Week 1) De voordelen van voorlezen

Niet ieder kind houdt evenveel van (voor)lezen, maar juist door voor te lezen leert je kind veel bij. Zo wordt zijn concentratie beter, verbreedt het zijn woordenschat en wordt zijn fantasie gestimuleerd. Reden genoeg om samen een boekje te lezen. Op deze leeftijd zijn plaatjesboeken heel leuk. Betrek je kindje bij het voorlezen. Hoe? Zo word je de beste voorlezer »

Week 2) Frustrerende driftbuien

De peuterpuberteit maakt van een kind een wezen dat alles precies anders wil dan dat jij bedacht hebt. ‘Nee!’ is vaak de eerste reactie van zodra je iets voorstelt. En wanneer je geluk hebt, komt er ook nog een behoorlijke driftbui achteraan. Zeer frustrerend! Een driftbui kun je zo beperkt mogelijk houden door goed te reageren. Houd in ieder geval in gedachte dat dit een fase is. Meer tips tegen driftbuien »

Week 3) Zo stimuleer je praten

Praat je kindje nog niet zoveel? Geen zorgen, veel kindjes (vooral jongens) praten vrij weinig tot de helft van hun tweede levensjaar. Waarschijnlijk begrijpt hij al wel veel van wat je zegt. Push hem niet, maar oefen met leuke spelletjes. Op zoek naar een leidraad? Wanneer hij 18 maanden oud is, hoort hij ongeveer 15 woordjes te kunnen zeggen. Bekijk ons volledige praatschema »

Week 4) Peuterproblemen & oplossingen

Het kan zijn dat je kind wat gekke trekjes heeft opgepikt sinds hij wat ouder is geworden zoals bijten, slaan, niet slapen en ruziemaken. Jammer genoeg horen deze problemen allemaal bij het feit dat je kind een peuter wordt. Zit je soms met je handen in het haar? Schrale troost: dit is voor iedere mama of papa herkenbaar. Houd vol! 7 tips voor peutertrekjes »

Wist je dat…  Je baby steeds beter doorkrijgt dat hij een individu is? Als test kun je je baby voor de spiegel zetten. Herkent hij zichzelf en probeert hij niet meer ‘de andere baby’ aan te raken? Dan begrijpt hij dat hij het zelf is: een klein mensje, een individu!

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×