Je baby’s ontwikkeling: maand 14

Je baby’s ontwikkeling: maand 14

Ben je soms zo vermoeid dat je staand in slaap kunt vallen? Houd vol! Elke mama kent dit. Probeer het slaaptekort op te lossen door overdag een extra uurtje slaap te pakken of zorg ervoor dat je in het weekend een middagje alleen kunt bijkomen.

Week 1) Je baby & gewicht

Soms lijkt het wel of je kind op lucht leeft. Hij heeft geen ‘tijd’ om te eten, want hij is veel te druk met het ontdekken van de wereld. Merk je dat je kindje veel afvalt in gewicht? Ga dan langs bij je huisarts of kinderarts om te zien of het iets ernstigs is. Het zou ook kunnen dat jouw kindje iets te dik is voor zijn leeftijd. Dan is gezond eten en bewegen zeer belangrijk! Leer een gezond eetpatroon aan »

Week 2) Irrationele angsten

Is jouw kind opeens bang voor normale dingen? Zoals in bad gaan, jullie hond of de stofzuiger? Veel kinderen hebben daar rond deze leeftijd last van. Gelukkig gaat dit vanzelf over als je kindje meer zelfvertrouwen krijgt. Laat voor nu je kindje rustig wennen aan een nieuwe situatie of verbind er een leuk spelletje aan. Zo krijgt je kind meer zelfvertrouwen »

Week 3) Een oorinfectie, wat nu?

Blijft je kindje aan zijn oor trekken en is hij flink aan het niezen? Dan kan het zijn dat je kind een infectie aan het oortje heeft opgelopen. Gelukkig genezen de meeste oorontstekingen vanzelf. Is het na twee of drie dagen nog niet over of wordt het erger? Dan kun je je huisarts raadplegen voor een antibioticum. Do's en don'ts verkoudheid »

Week 4) Speels tafelmanieren aanleren

Je kind is nog te klein om netjes aan te tafel te kunnen eten, ontdekken vindt hij veel leuker. Hoe ver kan een spruitje rollen bijvoorbeeld? Een eerste stap naar tafelmanieren is leuk kinderbestek. Wil je meer tips om je kindje enkele tafelmanieren als basis aan te leren? Ontdek hier onze tips »

Wist je dat… de meeste baby’s in hun tweede levensjaar één keer een dutje doen overdag? Vaak duurt dit dutje zo'n twee uurtjes. Tegen de tijd dat je kind drie jaar oud is, geven sommige peuters het middagdutje helemaal op.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×