Deze mama liet haar baby door 5 vreemden borstvoeden

Deze mama liet haar baby door 5 vreemden borstvoeden

Het geven van borstvoeding is een speciaal moment tussen jou en je baby. Je laat niet zomaar een andere vrouw jouw kind voeden. Maar wat als je ziek wordt en je kind weigert uit de fles te drinken? 

De Britse Ronja Wiedenbeck overkwam dit. De 26-jarige moeder werd plotseling ziek en kreeg zware medicatie toegediend. Het werd daardoor onmogelijk voor haar om haar zoontje Rio van elf maanden zelf te voeden. 

Ziekenhuis 
Ronja besloot daarom vanuit haar ziekenhuisbed een oproep te doen op de Facebookpagina ‘Breastfeeding Yummy Mummies’. Ze vroeg hulp omdat Rio weigerde te drinken uit een flesje. Een uur later zat de eerste vreemde aan haar bed om Rio te voeden. 

Overweldigd
Ronja kreeg tranen in haar ogen van geluk toen ze werd overspoeld met meer dan duizend berichten van vrouwen die aanboden Rio borstvoeding te geven. Uiteindelijk zijn er vijf vrouwen geweest die tijdens haar verblijf in het ziekenhuis die Rio de borst gaven. “Voor hij bij de eerste vrouw aan de borst ging, keek hij naar mij”, vertelt Ronja aan de Britse krant The Mirror. “Het was alsof hij toestemming vroeg. Mijn hart vulde met geluk en ik voelde me ontzettend opgelucht.”

Zenuwachtig 
Eén van de vrouwen die Rio en Ronja hielp was Michelle Netherton. “Toen ik het bericht op Facebook voorbij zag komen, dacht ik alleen maar ‘arme baby’. Ik wilde helpen omdat ik nooit een kind met honger wil zien”, zegt ze. “Ik heb altijd teveel moedermelk, dus dat kwam goed uit. Ik was wel een beetje zenuwachtig dat Rio zou huilen, maar het maakte hem gelukkig niets uit. Ik vind het geweldig om te horen hoeveel vrouwen er bereid waren om te helpen. Dat is echt het moederinstinct.” 

Bron: Mirror UK/Facebook 

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×