6 tips tegen een huilende baby

6 tips tegen een huilende baby

Baby’s drukken zich uit door te huilen. Vaak is dit omdat hij honger heeft of vershcoond moet worden. Maar wat als hij zomaar huilt? Wij geven tips om zijn (en jouw) leed te verzachten.

1) Maak lichaamscontact

Soms helpt het al om je kindje te laten weten dat je dicht in de buurt bent. Je kunt je baby tegen je buik aanhouden en samen zachtjes heen en weer bewegen. Of houd hem dichtbij door hem tegen je schouder te laten leunen. Tip: geen tijd (en armspieren) om je baby lang vast te houden? Ga dan op zoek naar een goede draagzak/draagdoek.  

2) Zing zachtjes een liedje

Jouw stem is rustgevend voor je baby, want hij herkent hem als geen ander. Hij hoort hem tenslotte al sinds hij nog veilig in je buik zat. Zachtjes zingen of praten tegen je baby kan hem vaak geruststellen en een huilbui stoppen. Knuffelen en troosten helpen daarbij natuurlijk ook!

3) Baker je baby in

Inbakeren geeft je kindje een rustig en veilig gevoel. Je doet dit door hem op een bepaalde manier in een doek te wikkelen. Het is wel belangrijk om dit goed te doen, anders kan je baby het benauwd krijgen of kan hij zich niet meer goed bewegen. Lees hier meer over inbakeren >>

Tip: Geen idee waarom je baby weent of zelfs schreeuwt? Bekijk deze 10 veelvoorkomende redenen!

4) Blijf in beweging

Veel baby’s houden er van om beweging te voelen. Een ritje in de kinderwagen, auto, rondgezwaaid worden of zelfs de vibratie van een vaatwasmachine kunnen wonderen doen! Wanneer je kindje ontroostbaar is, is het zeker de moeite waard om eens te proberen.

5) Geef een babymassage

Wanner je baby niet goed in zijn vel zit, helpt een babymassage hem of haar te ontspannen. Je kunt het gemakkelijk thuis zelf doen, en het versterkt ook nog eens jullie band. Laat papa het ook eens proberen!

6) Gun je baby complete rust

Teveel stimulatie is vaak ook een reden voor je baby om te gaan wenen. Soms helpt het dan om hem eventjes weg te halen van alle drukte en in een donkere kamer te leggen.

Tips van andere mama’s:

  • Ella: “Mijn dochtertje had veel last van darmkrampjes en dat zorgde voor flinke huilbuien Het hielp als mijn man haar op 1 arm legde met haar buik tegen zijn arm. En dan rustig heen en weer bewoog terwijl hij met de andere hand over haar ruggetje wreef."
  • Marie: “Mijn ideale tip? Denk eraan dat je baby, net als jij, niet de ganse dag vrolijk kan zijn. Niemand is perfect en baby’s zijn daar geen uitzondering in. Af en toe gewoon eventjes doorbijten.”
  • Evi: “Als Tom niet meer wilde stoppen met huilen, hielp het altijd om heel dicht bij zijn oortje te gaan fluisteren. Hij vond het prachtig en was binnen 10 minuutjes stil.”

Geschreven door: Redactie

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×